steenkorven

Steenkorven of schanskorven

Een steenkorf is net hetzelfde als een schanskorf. Vaak worden ze gebruikt als een decoratief hekwerk, maar ze doen ook perfect dienst als afsluiting van jouw woonst. Als ze echt als een volwaardige afsluiting moeten dienen, zorg je er natuurlijk wel best voor dat ze hoog genoeg zijn.

Nu, wat is een steenkorf eigenlijk?
Een steenkorf is een metalen omhulsel met daarin gestapelde of gegoten stenen. Deze stenen kunnen in allerlei maten en vormen voorkomen. Daarover lees je hieronder meer.

Alles over de schanskorf vind je hieronder terug.


Mogelijkheden bij steenkorven

Een steenkorf hoeft er niet altijd hetzelfde uit te zien. De inhoud van een steenkorf kan namelijk uit heel wat verschillende soorten gesteentes bestaan.
Naast het type gesteente kan je ook de grootte van het gesteente kiezen. Hou daarbij wel rekening met de grootte van de mazen van de korf.

De meest voorkomende steensoorten zijn beton, rode bakstenen, breukstenen en keien. Af en toe wordt ook gekozen voor lava krotzen. Beton is het goedkoopste vulmateriaal en is te herkennen aan zijn typische grijze kleur. Meestal gaat het om gerecycleerd bouwmateriaal.
Gelijkaardig van prijs is de rode baksteen. Ook dit materiaal is vaak een gerecycleerd materiaal.
Breukstenen zijn onregelmatig gevormde kalkstenen zoals basalt en porfier.

Keien kent iedereen wel. Door jarenlang in rivieren te liggen zijn ze mooi afgerond en hebben ze een typische uitstraling. Vaak zijn deze wel iets duurder dan de andere gesteentes.

Het duurst, maar wel heel uniek, zijn de lava krotzen.
Dit opgedroogde lava is erg licht en heeft een typische roodbruine kleur.
schanskorvensteenkorf

Voordelen en nadelen steenkorven

- Vaak zijn omheiningen voornamelijk bedoelt als privacymiddel. Bij een steenkorf sla je twee vliegen in een klap: het garandeert privacy, maar is tegelijkertijd ook erg decoratief.
- Een steenkorf is sterk. Door de combinatie van gesteenten en ijzerwerk is deze constructie vrijwel onbreekbaar.
- Bij de meeste omheiningen of hekwerken moet je een fundering graven. Dit is niet het geval bij een schanskorf! Je zet ze immers gewoon op de grond. Door het gewicht van de stenen wordt een fundering overbodig.
- Af en toe schoonspuiten met een tuinslang of hogedrukreiniger klaart de schoonmaakklus in no time!

schanskorf - Minder leuk is dat een schanskorf enorm zwaar is. Dit komt door het zware omhulsel in combinatie met de loodzware stenen.
- Ben je van plan om de steenkorven zelf te plaatsen? Voorzie dan zeker hulp! Door het gewicht wordt het een hele klus om deze steenkorven te plaatsen. Omgekeerd plaatsen (lege omhulsels en pas achteraf vullen) is ook mogelijk, maar ook dit is een lang en vervelend werkje.
- Dit type omheining is vrij duur.


offerte offerte Offertes vergelijken doet besparen!
Kom in contact met plaatsers uit jouw regio!