omheining prijzen

Kostprijs omheining of hekwerk

De prijs van een omheining hangt grotendeels samen met het materiaal waarvoor je kiest.
Wil je een volledig unieke omheining, en kies je voor bijvoorbeeld een reliëf of namaakreliëf (vnl. bij beton, composiet)?
Dan zal je voor kwaliteitswerk ook meer moeten betalen.

Bedenk ten laatste ook nog dat een groot deel van de kostprijs zal worden bepaald door de plaatsingskost van de omheining of het hekwerk.
Zoals we al in enkele andere artikels aangeven, kan je altijd beroep doen op onze offerteservice. Hiermee kom je in contact met verschillende plaatsers van hekwerken, en kan je je eigen wensen voorleggen. Vervolgens berekenen zij wat een plaatsing van een omheining jou zou kosten. (Uiteraard kan je dit ook als louter informatief aanvragen, er zijn immers geen aankoopverplichtingen aan verbonden.)

Houten omheining prijzen

Zoals je al kon lezen in het artikel over houten tuinschermen, wordt meestal gekozen voor tuinhout om omheiningen uit te maken.
Geïpregneerd hout is het goedkoopste tuinhout.
Het gaat om een heel groot verschil tussen het veel duurdere hardhout die we hieronder bespreken. Voor een paneel van 180 cm betaal je ongeveer 30 euro tot 100 euro.
Wij raden aan om nooit geïmpregneerde houten omheiningen te kopen die duurder zijn dan 100 euro (per 180 cm). Voor deze prijs ben je beter dat je hardhouten afsluitingen kiest.

Hardhout is kwalitatiever en volledig natuurlijk. Voor een houten paneel van 180 cm betaal je tussen 100 en 200 euro.

composiet omheiningen prijzen

Composiet omheining tuin prijs

Doordat er zo weinig werk aan een composiet omheining is, is de kostprijs van (kwalitatieve en mooi afgewerkte!) composiet omheiningen vaak vrij duur.
Voor een tuinscherm van 180 cm betaal je tot 200 euro, maar de prijzen voor mooie en kwalitatieve composiet omheiningen beginnen al rond 95 euro.metalen omheiningen prijzen

Metalen omheining prijzen

Metalen tuinschermen zijn minder duur dan metalen hekwerk.
Een metalen tuinscherm is immers sneller gemaakt, dan een metalen hekwerk, die meestal (deels) met de hand wordt gemaakt.

Reken op een bedrag tussen 50 en 150 euro voor een metalen tuinscherm. Voor een spijlenhekwerk, betaal je zeker 100 á 150 euro.betonnen omheiningen prijzen

Betonnen schutting prijs

Een omheining die volledig uit beton is gemaakt is vrij goedkoop in vergelijking met vele andere materialen. Bedenk dat je zo'n 80 euro per lopende meter zal moeten betalen voor een betonnen omheining.
Kies je voor een betonnen omheining in combinatie met andere materialen, zoals hout of composiet?
Dan zit je toch aan 50 á 80 euro per lopende meter.steenkorven prijzen

Steenkorven prijs

Doordat steenkorven vaak een vrij arbeidsintensief werkje zijn, kosten deze sieromheiningen vaak relatief veel.
Veel hangt uiteraard ook af van de keuze van de stenen. Zo zal je voor lavakrotzen heel wat meer betalen dan voor steenpuin.
Per meter betaal je zeker 100 euro.
draadafsluiting prijzen

Draadafsluiting prijs

Absoluut de goedkoopste oplossing voor een omheining is de draadafsluiting.
Per meter mag je rekenen op 20 tot 30 euro voor draadpanelen. Ongeveer de helft, 10 á 15 euro, zul je moeten neertellen voor een draadafsluiting op rollen.
Wil je deze draadafsluiting versterken? Reken dan op 5 meter extra per lopende meter.


offerte offerte Offertes vergelijken doet besparen!
Kom in contact met plaatsers uit jouw regio!