metalen hekwerk

Metalen hekwerk

Een metalen hekwerk zal je geen 100% privacy geven. Maar het zorgt wel voor een klassieke of moderne tuinafsluiting die ijzersterk is, een leven lang meegaat en bovendien dieven enorm afschrikt.

De metalen die voor metalen hekwerken worden gebruikt zijn perfect bestand tegen invloeden van buitenaf, waardoor je nooit met roest geconfronteerd zult worden.
Je ziet het nu al, een metalen hekwerk heeft heel wat voordelen.
Je mag dan ook rekenen op een stevige aankoopprijs!

Soorten metalen hekwerken

Er zijn in principe twee types of soorten metalen hekwerken.

Het meest gebruikte metalen hekwerk zijn de echte hekwerken. Meestal gemaakt uit smeedijzer, en vervolledigt met tal van versieringen op de spijlen en op de uiteinden voorzien van een puntvormig sierstuk.
De spijlen staan bij deze hekwerken met gelijke afstand uit elkaar.

Als tweede optie heb je ook de metalen tuinschermen.
Dit zijn in feite volledige, metalen platen die je volledige privacy garanderen, inclusief de sterkte en stabiliteit van metaal.

Uiteraard worden er ook verschillende metalen gebruikt om een metalen hekwerk te fabriceren.
Het meest gebruikte metaal blijft aluminium. Aluminium is een vederlicht, sterk materiaal die gekenmerkt wordt door de lichtgrijze kleur.
Voor iets stabielere constructies wordt geopteerd voor inox. Dit roestvrij staal heeft geen last van weer en wind en is te vinden in verschillende kleuren als je kiest voor gelakt staal.
Zwaarder, maar wel veiliger. Dieven zullen deze afsluiting niet zonder slag of stoot kunnen ontmantelen.

Ten slotte is er ook nog cortenstaal. Dit metaal wordt gebruikt voor decoratieve doeleinden. Door een speciale verbinding wordt dit metaal immers meteen roestkleurig.

metalen hekwerkmetalen tuinscherm


offerte offerte Offertes vergelijken doet besparen!
Kom in contact met plaatsers uit jouw regio!