gevlochten omheining

Gevlochten omheining

Een omheining met wilgentakken is eerder een decoratieve omheining.
Deze omheining werd gemaakt door het vlechten van de (jonge) takken van wilgen. Doordat er alleen takken worden gebruikt is dit hekwerk heel milieuvriendelijk, want de takken kunnen immers gewoon weer aangroeien.
Daarnaast wordt er anders toch niets met de takken gedaan. Wilgen moeten jaarlijks worden geknot, want als dit niet gebeurt kan de boom door het gewicht van de takken openscheuren.
De takken die dan worden afgeknipt worden anders gewoon verbrand, en zo krijgen ze toch nog een verantwoord nieuw doel.

Voordelen en nadelen

  • Gevlochten hekwerken zijn enorm milieuvriendelijk. Doordat alleen de takken worden gebruikt, is de wilg een onuitputbare bron voor dit type omheining.
  • Goedkoop. Wilgen zijn ook in onze conterijen te vinden, waardoor de prijs sterk kan worden gedrukt. Daarbij moet er met de geknotte wilgentakken toch iets gebeuren, en de makers van gevlochten afsluitingen zijn maar al te blij dat ze er iets voor kunnen krijgen.
  • Wilgentakken zijn heel sterk! Ook al zijn ze nog jong; de wilgentakken zijn heel buigzaam en robuust. Naargelang ze ouder worden, worden ze nog steviger.
  • Natuurlijk mogen we ook de mooie, natuurlijke uitstraling van dit houten hekwerk niet vergeten.
  • Er zijn eigenlijk geen echte nadelen aan dit tuinscherm te vinden.

Mogelijkheden

Een gevlochten omheining werd in 99% van de gevallen gemaakt uit de takken van een knotwilg.
De reden hiervoor is al menigmaal besproken in dit artikel: anders resten de takken toch alleen maar als afval.
Door de uitstekende eigenschappen en kwaliteiten van een knotwilg, is een gevlochten tuinscherm uit knotwilg bijgevolg een uitstekende keuze voor een mooi, milieuvriendelijk hekwerk.

Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor een gevlochten hekwerk van hazelaar. Deze bomen moeten niet ieder jaar worden geknot, waardoor het teruggroeiproces langer duurt.

Kostprijs

DIt inheemse product wordt vervaardigd uit restafval. Daardoor spreekt het voor zich dat je geen fortuin moet uitgeven om een omheining met gevlochten wilgentakken of hazelaartakken te verkrijgen.
Reken op een bedrag tussen 10 en 50 euro per lopende meter. Daarbij komt natuurlijk ook nog de meerprijs voor het laten plaatsen van deze omheining.

offerte offerte Offertes vergelijken doet besparen!
Kom in contact met plaatsers uit jouw regio!